Växtsmör

Växtsmör från Botany for all by Lena Losciale

Avokadosmör

Avocadosmör   15 ml    46:-
Persea gratissima           
Utvunnet från: Fruktköttet på avocadon.
Ursprung: Italien
Färg: Krämigt vit
Doft: Mycket mild och diskret doft
Vår kunskap och erfarenhet om Avocadosmör:
Avocadosmöret är det minst feta smöret, passar därför till hud som kan vara lite blandad, oljig och tendens till att få pormaskar och finnar. Ger en fukteffekt djupt ner i huden precis som avocadooljan, ger ett mycket bra skydd vid sol, kyla, vind och tuffare väder utan att kännas tung. Perfekt för dig som behöver ett bättre skydd men inte gillar när det är för tungt och fett. Även den blandade och oljiga/feta huden behöver ofta ett bättre stabilare skydd höst och vinter och då passar Avocadosmöret perfekt.

 

Olivsmör

Olivsmör        15 ml   46:-
Olea europa               
Utvunnet från: Oliver (samt några procent tillsatt sheasmör för fast men krämig konsistens)
Ursprung: Kreta &
Färg: Ljust gulgrön färg.
Doft: Mycket mild doft av oliv.
Vår kunskap och erfarenhet om Olivsmör:
Olivsmöret känns väldigt krämigt, mjukt och lättarbetat trots att det är fetare och tyngre än Avocado. Smöret är lätt att blanda med eteriska oljor och mineralpigment. Alla som känner sig yttorra, torra, röda, inflammerade, strama och väderkänsliga borde unna sig att prova Olivsmör. Så lite kan göra och ge så mycket. Vid kvällsvård så ta ytterst lite och arbeta in över hals och ansikte, fyll på om huden behöver mer efter en stund, droppa gärna i en droppe eterisk olja. Smöret ger ett mycket gott skydd mot solstrålar, har gott om antioxidanter i sig och har en mycket god hållbarhet.

 

Sheasmör

Sheasmör             5 ml     26:-
Butyrospermum parkii       15 ml    70:-
Utvunnet från: Kärnan i frukten. Oraffinerad.
Ursprung: Västra Afrika
Färg: Vitt
Doft: Smörig doft, mjuk och mild men klart smörig.
Vår kunskap och erfarenhet om Sheasmör:​
Det här är ett mycket fett och stabilt smör som håller länge. Smöret är riktigt segt och trögt och passar suveränt som läppbalsam. Man måste värma och/eller arbeta upp smöret ordentligt i handen eller på en kakelplatta innan man kan applicera den. Som makeupbas så kan man antingen jobba med smör och färger i handflatan eller på en kakelplatta. Jobba in ”smörfoundation” lugnt och långsamt. Lätta fingrar.
Smöret är väldigt rik på vårdande fettsyror och phytosteroler (växtens egna hormonliknande ämnen) som smörjer, skyddar, ”lappar & lagar” den torraste huden. Smöret är inte aktivt utan verkar lugnande på allt inflammerat och torrt. Smöret ger extra skydd mot uttorkning, mot solstrålar, mjukar upp ärr och lindrar vid klåda.