Om mig

Camilla Jakobsson heter jag som driver Backens. Jag är Dipl. Ekologisk hudvårdsterapeut, Botanisk pedagog och Aroma pedagog.

Sedan januari 2017 driver jag företaget och ger ekologiska ansiktsbehandlingar i Malmö. Jag håller föredrag och workshops om växtbaserad/botanisk/ekologisk hudvård (ja, kärt barn har många namn) Jag håller även workshops om eteriska oljor och hur de kan användas i hudvården inom yogan och i vardagslivet.

1 september 2017 släpptes Backens Malas i samband med Malmö Yoga Festival, en kollektion malas i naturmaterial, halvädelsten, silver, siden och bomull. I fem år har jag tillverkat malas till mig själv och mina väninnor, så nu är det dags för dem att hitta sina bärare även utanför min vänskapskrets.

Backens är även namnet på den Bergsmansgård där mina anmödrar levt och verkat sedan medeltiden. Äkthet, kvalitet och hantverksskicklighet var självklart för våra tidigare generationer och Backens vill idag föra dessa traditioner vidare till nutid genom hudvård och smyckestillverkning. Hudvård med rena råvaror från växtriket som stärker, stödjer och bygger upp din hud. Malas i naturmaterial för dig som kanske hellre köper några få smycken du verkligen njuter av att bära – låt oss kalla det Slow Jewelry…