Hydrolat

Hydrolat från Botany for all by Lena Losciale

Apelsinblomshydrolat

Apelsinblomshydrolat 100 ml    90:-

Citrus aurantium flores & aqua

Apelsinblomshydrolaten doftar nästan precis som Neroli, den eteriska oljan, citrusaktig, frisk lite söt doft med mycket fruktigt grönt i. Har i mångt och mycket liknande egenskaper som rosen. Fin till känslig och lite allergisk hud, röd och hettande hud. Den är mycket bra till fet, oren, finnig hud och acne. Verkar renande och sammandragande på oljig, fet hud med pormaskar. Hydrolaten har en upplyftande effekt på sinnet och hjärnan, några droppar eterisk olja av Rosmarin och Petitgrain, typ 4 av varje,  i hydrolaten och du har ett riktigt härligt och bra koncentrationsspray! BrainSpray!

Citronhydrolat

Citronhydrolat  100 ml  80:-
Citrus limonum & aqua

Destillerade citronskal från handplockade citroner från Portugal. Citronhydrolaten har en mycket mild, frisk och lätt citrondoft. Bra som rengöring & ansiktsvatten till fet och oren hy. Spraya i hårbotten  som lätt blir fet eller får mjäl. Ett uppfriskande spray när det är varmt och svettigt, men inte innan solning.
Hjälper till att öka blodcirkulationen så hydrolaten passar att spraya benen med innan man smörjer in med en cellulitprodukt eller vid åderbrock och ytliga blodkärl. Underbar som bas till en parfym eller rumsdoft med eteriska oljor som antingen förstärker citruskänslan eller med blommiga söta dofter som behöver en frisk fräsch bakgrundston.

Cypresshydrolat

Cypresshydrolat  100 ml        85:-
Cypressus sempervirens & aqua

Cypresshydrolaten har en frisk grönt träig doft och verkar sammandragande och uppstramande på huden. Cypressen är lugnande och avslappnande och fungerar mycket bra vid rengöring av fet och oren hy, tilltäppta porer, svettningar, irriterad och känslig hud och röda kinder. Denna underbara hydrolat har kommit att ersätta vår Hamameliss (trollhassel) hydrolat och delar samma läkande och lugnande egenskaper.   Sägs kunna bygga upp och stärka hudvävnader vid långvarig användning.

 

Eukalyptushydrolat / Eucalyptushydrolat

Eucalyptushydrolat  100 ml     85:-     
Eucalyptus Globulus & aqua

Vår Eucalyptushydrolat är även den destillerad av handplockade blad och kvistar i Portugal. Träden som de plockar från ligger nära ett naturskyddsområde.
Eucalyptusolja är märkvärdigt uppfriskande och syresättande och hydrolaten likaså! Den verkar renande och sammandragande på fet och oren hy samt uppiggande på ‘trött’ hy utan att vara aggressiv. Lämplig både vid finnig, blandhy och torr hy. Eucalyptus är även känd för sin antiseptiska verkan och är som bekant väldigt populär i många olika sorters produkter. Denna hydrolat har en sval doft med ett örtigt avslut.  SweetSpray!Bort med sockersvängingar och humörssvängningar!!! Ta några droppar eterisk olja av Geranium, Eucalyptus Globulus och Ylang Ylang, gör ett spray och spraya det runt och på dig när du känner sig sockersugen. Sötsuget kan minska, prova att dricka ett glas vatten samtidigt så kan det försvinna helt. Ofarligt!

Frankincensehydrolat

Frankincensehydrolat  100 ml  75:- 
Boswellia carteri & aqua

En varm träig doft med kännbara noter från kåda och rökelse. Doften är en kopia av den eteriska oljan men mycket mildare. Detta är en hydrolat som i många fall har lika stort användningsområde som Lavendel- & RockRosehydrolaten. Passar alla hudtyper, ung till åldrad, torr till fet, slät till linjerad, känslig till robust.
Mjukar upp torr och grov hud, minskar klåda och rodnad, svalkar, lindrar och minskar alla former av obehag och besvär i och på huden.
Kan användas som gurgelvatten, vilket alla våra hydrolater kan, vid torrhet och inflammation i mun och svalg.
En stark favorit till Aromaspray om man gillar träiga, torra och lite kryddiga dofter.
Sägs rena rum och atmosfär samt göra det lättare att meditera och skapa inre lugn.

 

Helichrysumhydrolat 100 ml 100:-
Helichrysum italics/italicum & aqua

En vildplockad och mycket spännande hydrolat från våra vänner i Portugal. Helichrysum kallas även för Imortelle, Curryört, Curryeternell med flera namn och kan odlas i kruka här i Norden men växer på friland i varmare klimat. Plantan/busken påminner lite om Rosmarin men har små gula kompakta blommor istället för blå. Den eteriska oljan är otroligt dyr och mycket kraftfull och hydrolaten har liknande terapeutiska effekter men i mildare form. Använd som spray eller omslag vid blåmärken, ödem, svullnader, ytliga blodkärl, inflammationer, sår, skador. Blanda med Rockrose vid mycket torr hud, sprickor, underlivsproblem, sårläkning, munspray, mjuka upp gamla hårda ärr, till mycket känslig hud. En fin, generös, användbar och härlig hydrolat som verkligen hjälper vid känslig, torr och lättirriterad hud.

Lagerbladshydrolat

Lagerbladshydrolat  100 ml      85:-     
Laurus nobilis & aqua

Ännu en fin hydrolat odlad och plockad i Portugal. Lagerblad från familjens egna Lagerbladsträd är det som plockas och destilleras och det är en fantastisk hydrolat med en alldeles säregen doft och karaktär.
Doften är mycket speciell och fin, en kraftig fyllig, grön, nästan lite ”klorofyllig” doft med en kryddig doftslinga som pulserar i bakgrunden. Lagerbladshydrolatens främsta effekt är densamma som den eteriska oljan – suverän till alla lymfatiska problem och konstitutioner. Bra vid svullnad, vätskeansamling, vid sår och dålig sårläkning, vid infektioner som acne och finnar. Är underbar efter all typ av rakning, sammandragande och avsvällande på huden. Vi brukar spraya rätt in i munnen när vi känner att vi börjar få ont i halsen. Funkar riktigt bra, smakar gott och känns fräscht.

Lavendelhydrolat

Lavendelhydrolat  100 ml       75:-
Lavandula angustifolia & aqua

Denna fina lilla växtängel har en underbart rik, fyllig och örtig lavendeldoft med en mjuk honung och mandelslinga i bakgrunden. Det som gäller för blomman och den eteriska oljan gäller för hydrolaten. Passar till allt och alla, hela tiden utan tanke på överkonsumtion. Svalkar och lugnar vid solskador, brännskador, eksem, rodnad och hetta. Läker och helar på alla nivåer, lugnar och lindrar både hud och psyke. Hela tiden.

Har en ganska lustig och härlig dofteffekt när man gör parfym och rumsdoft av den. Den utvecklar en lite kryddig kokosdoft efter ett tag, självklart med en tydlig doft av lavendel, men ändå, mycket kokos och honung. Sött, mjukt och intressant. Superhäftig att trycka i några droppar eterisk olja av pepparmint i lavendelhydrolaten. Luktar mintgodis! Gott utan socker….Perfekt svalkande spray när det är varmt och efter solning.

 

Rosenblomshydrolat

Rosenblomshydrolat  100 ml      80:-
Rosa damascena & aqua
Rosenblomshydrolaten doftar underbart med en söt, grön, blommig och klassiskt ”rosig” arom. Hydrolaten har effekter som verkar fuktgivande, sammandragande på hudens alla skikt, svalkande, lugnande och är bra vid röd/het/blossande hud. Hud som har blivit skadad av sol, kemikalier, allergier, eksem, ärr osv. Kan användas som ansiktsvatten, som kompress, i masker osv. Rosenblom, använd den ofta och regelbundet så kan ytliga blodkärl lugna ner sig. Blanda gärna med Cypresshydrolaten som stärker kärlväggar, bra att spraya ben med vener och blodkärl som stör och ger obehag. Kärlek är rosen bra på, bra att veta om du vill blanda en ”LoveScent”. Vacker kärlek till dig själv först, sen till andra. Så gör vi!