Vad behöver jag känna till om min mala?

Din mala är tillverkad i 100% naturmaterial. Halvädelsten, sterlingsilver, siden och bomull.

Alla malas designas och knyts av mig, Camilla Jakobsson som driver Backens. Jag har en silversmed och gravör här i Skåne som gör den lilla silverbrickan med Backenslogga.

När du använder din mala kommer stenarnas tyngd göra att silketråden förlängs/töjs ut och det blir lite mer mellanrum mellan pärlorna och din mala kan bli 6-7 cm längre än när du köpte den. Om man knyter en mala med tråd i syntetmaterial sker inte det, men känslan och äktheten går lite förlorad, så jag har valt att använda silketråd. Vissa av er som köper malas får till och med en svensktillverkad silketråd i er mala då jag kommit över ett litet förråd och jag hoppas att produktionen av svensk silketråd återupptas i framtiden.

Då din mala har detaljer i äkta silver så kan de, som allt silver, reagera på luft, fukt och mörkna eller gulna. Det går givetvis att pusta upp, men du behöver vara försiktig när du putsar, använd nästan mikroskopiskt lite puts på silverpärlorna och torka torrt direkt. Förvara din mala i din tygpåse när du inte använder den så slipper du putsa den så ofta.

Backens Malor är hantverksmässigt gjorda i fina material, det är ingen ”slit och släng” mala. Det är meningen att dina pärlor i silver och halvädelsten skall följa dig på din resa genom livet och då kommer den så småningom behöva knytas om till en ny mala, eller kanske vill du göra om det till ett annat smycke?

Omknytning av din mala kostar 685 kr inklusive silketråd och ny tofs.