Botaniska hudvårdsprodukter

Växtoljor från Botany for all by Lena Losciale

Exklusiva och vårdande plantoljor att använda i din dagliga hudvård. Rena, naturliga och noga utvalda av Lena Losciale som har använt och arbetat med dessa i många år.


Arganolja

Arganolja  30 ml    75:-

Argania Spinosa

Utvunnet från: Nöten
Ursprung: Marocko
Färg: Ljust gul till rikare djupare gul
Doft: Ofta mild och lite nötig doft, ibland ingen doft alls.
Arganolja är en exklusiv ekologisk halvfet olja, den är plockad och skalad för hand. Man knäcker nöten, skalar av de yttersta lagren och kallpressar den innersta nöten till olja. Det ligger väldigt mycket arbete bakom detta hantverk och i Marocko anses Arganoljan vara en superfood för huden, med sina antiinflammatoriska, antiage och helande egenskaper. Arganolja har använts i århundraden i Marocko för att stärka, stödja och skydda hår, hud och naglar. Oljan är rik på vitamin E, andra antioxidanter och bra fettsyror, går snabbt in i huden. Oljan lämnar ingen fet hinna på huden, passar alla hudtyper då den återfuktar torr hud, hjälper att lösa problem som pormaskar, fet hud och vid acne. Arganoljan utvinns idag till två områden; skönhet och mat. Hela nöten och dess skikt rostas lätt för smak och utvinns till matolja. Den kosmetiska oljan utvinns ur den innersta delen av nöten, rostas inte, kallpressas för att användas som hud och hårolja. Oljan är utav kosmetisk kvalité.

 

 Tistelolja

Tistelolja  100 ml       70:-

Carthamus tinctorius

Tistelolja  100 ml

Utvunnet från: Tistelfrön som bildas när blomningen är klar.
Ursprung:

Färg:  Ljust brun till brungul.
Doft: Tistelolja har en klar nötig doft, inte stark och inte långvarig.

Tisteloljan är en så kallat snabb och lite torr olja med lite sämre hållbarhet, öppnad flaska bör användas inom 6 månader. Den går snabbt in i huden och ger ovärderliga fettsyror via hud vid inflammationer, acne, eksem, rosacea och många andra hudproblem. Innehåller fina fettsyror som huden och kroppen behöver för att bilda en frisk och vital yttre och inre hud.
Blanda gärna tisteloljan med en lite fetare och stabilare olja. Sämre hållbarhet, bör användas upp inom 3-6 månader.

 

Solrosolja

Solrosolja    100 ml    36:-

Helianthus annus

Utvunnet från: Mogna solrosfrön
Ursprung: Europa
Färg: Klar till ljust gul.
Doft: Nästan ingen doft alls, kanske lite nötig.

Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Solrosoljan påminner om tisteloljan men känns fetare, är en helt fantasisk massageolja, och passar mycket bra att blanda upp med mer stabila oljor som oliv-, sesam- och mandelolja för ökad hållbarhet. Ger en krämig, mjuk sammetskänsla i huden. Helt underbar att använda men som sagt, sämre hållbarhet och bör användas upp inom 3-6 månader.

 

Ricinolja

Ricinolja            30 ml    30:-
Ricinus communis      
Utvunnet från: Ricinfruktens frön som utvecklas inne i frukten.
Ursprung: Indien
Färg: Klar färg, kanske lite ljust gul
Doft: Mild lite torr oljig doft som ändå försvinner ganska fort.Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Det här är en mycket fet och mycket hållbar olja från ricinfruktens frön. Själva fröna är inte lämpliga att äta, riktigt giftiga är de.
Oljan är suverän till självsprickor, torra hälar, till vårtor, åldersvårtor, hemorrojder, pigmentsfläckar, fula ärr och liknande. Man kan aldrig utlova några som helst mirakel men oljan är helt ofarlig att använda och i många fall har den fungerat bra. Massera in några droppar på området med problememt en till flera gånger per dag. Håll ut, var ordentlig och vips kanske det hela är borta eller bättre!
Den är uppskattad för sin vårdande effekt på ögonfransar och hår. Ta mikroskopiskt lite olja på en mjuk tandborste och borsta fransarna innan läggdags. Till håret så tar man lite olja på fingertopparna, masserar in i hårbotten och drar ut i längderna. Låt sitta någon/några timmar, tillsätt shampo i det torra håret, massera upp och tillsätt vatten och shamponera som vanlig

Sesamolja

Sesamolja eko     
Sesamum indicum          100 ml     70:-
Utvunnet från: Sesamfrön
Ursprung: Chile
Färg:  Ljust till djupare gulbrun
Doft: Lite torr sträv frödoft som ändå är ganska mild.
Vår kunskap och erfarenhet om oljan:​
Det här är en halvfet och mycket stabil olja med god hållbarhet. Oljan används mycket i renande och avgiftande behandlingar i bl.a. Indien. Oljan går bra in i huden och verkar lite utrensande och jag använder den gärna i behandlingar för celluliter tillsammans med avokado och tistel. Sesamoljan passar utmärkt att varva med olivolja i daglig hud- och kroppsvård. Ger en mycket skön och mjuk känsla i huden.

 

Vetegroddsolja

Vetegroddsolja     30 ml    34:-
Triticum vulgare       
Utvunnet från: Vetegroddar
Ursprung:
Färg:  Djupt vetefärgad till mörk bärnsten. Jättevacker färg.
Doft: Vi tycker den doftar choklad med nötter, en stark doft som sitter i ett litet tag. God!
Vår kunskap och erfarenhet om oljan:​
Vetegroddsoljan är en halvfet och kär liten vän. Den finner sin plats hos alla som har bristningar, åderbrock, ärrvävnad, ytliga blodkärl, utgjutningar och liknande. Den är en riktig bra fukt- och näringsolja till torra kinder som ofta är ute i väder och vind. Riktigt bra att ha under hela vintersäsongen till ansikte och kropp. Har en viss doft så blanda gärna ut med en annan olja.

 

Olivolja

Olivolja 500 ml 90:-

Olea europa
Utvunnet från: Oliver
Ursprung: Kreta
Färg: Djup grön färg.
Doft: Klassisk kraftfull klorofyllrik doft. Oleo de oliva!
Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Vår underbara olivolja kommer från den Grekiska ön Kreta. Olivolja har använts av människor i över 5000 år, säkert mycket längre än så i allt från lampolja, hudvård, i matlagning och som en del av balsameringsprocessen.
Olivoljan är en utmärkt olja att använda vid extraktioner av örter och växter. Den är fantastisk till matlagning och inläggningar. Passar som hudvård att använda i duschen, badet, att smörja in både före och efter för extra skydd och näring. Smörj på både vuxna som på barn. Olivoljan passar perfekt i daglig hud- och kroppsvård och är utmärkt att blanda och varva med andra oljor. Doftsätt den med eteriska oljor och skapa en exklusiv egengjord kroppsolja eller använd den i sin enkelhet i din dagliga matlagning och bakning. Vi älskar vår olivolja och tycker den borde finnas i varje hem och användas ofta!

 

Kokosolja / Kokosfett

Kokosfett/olja    400 gr   100:-
Cocos nucifera
Utvunnet från: Kokosköttet, det som rivs till kokosflingor.
Ursprung:
Färg: Vitt
Doft: Den doftar härligt av kokos. Doften sitter kvar en bra stund.
Vår kunskap och erfarenhet om oljan:​
Kokosfett/olja är ett mycket stabilt fett, har lång hållbarhet, tål sol, värme och upphättning.
Har använts under mycket lång tid till matlagning, som solskydd, kroppskrämer och hårinpackningar. Har en doft av kokos. Blanda upp med andra oljor, doftsätt med eteriska oljor och använd som ett doftbalsam för kropp och hår, ljuvligt och beroendeframkallande. Du och din hud kommer älska den. Supergott att använda när du poppar popcorn!

Växtserum från Botany for all by Lena Losciale

Dessa växtserum är noga utvalda plantoljor med fina och vårdande egenskaper på huden. De passar bra att massera in med några droppar under natt- eller dagprodukt eller under makeup. Många serum kan användas ensamma, en del passar bättre att blanda in i en produkt med några droppar och andra att ta någon till några droppar av under en annan olja. Varva och blanda gärna serum, byt och prova. Du och din hud mår bra av att vara lite nyfikna och öppna för vart dessa botaniska droppar kan ta er.

 

Camelliaolja

Camellia Serum, 30 ml        35:-

Camellia Oleifera

Utvunnet från: Tebuskens frön som utvecklas efter blomning.
Ursprung: Kina
Färg: Klar till mycket ljust gul.
Doft: Nästan ingen doft alls. Väldigt diskret.
Camelliaoljan kommer från den gröna tebuskens frön och arterna som oljan utvinns ifrån är Oleifera och Sinensis. Den har använts länge i Kina både som hud & hårolja och som matolja så den är väl dokumenterad och utforskad.

Den här oljan känns som den duschar huden och håret med fukt!
Blanda den gärna med Gurkolja och massera in på fuktig hud eller hår. Massera in mer efter en stund men spraya huden eller håret med lite hydrolat innan så får du ännu mer fukt, fukt, fukt! Underbart!
Oljan har en underbart krämigt mjuk konsistens och känsla mot huden.

Absorberas snabbt och huden känns som silke när oljan fått sjunka in något.
Oljan verkar uppmjukande, fuktbindande både på hud och hår, ger ett mycket gott skydd eftersom den har en bra till mycket bra hållbarhet. Har används för att återställa och behandla vid solskadad hud, åldrad hud, nya & gamla pigments-förändringar och vid ärrvävnad. Oljan ska även besitta bra egenskaper för att motverka och behandla ovälkomna bakterier, mikrober och svamp i huden.

Camelliaoljan är fullspäckad av antioxidanter, precis som det gröna teet, och är en perfekt ansiktsolja till alla hudtyper ensam, som serum med några droppar under annan produkt eller blandad med andra oljor.

En allroundolja som passar unga som gamla, blandad hud som torr åldrad hud.

 

Gurkaolja / Gurkfröolja

Gurka Serum, 30 ml      85:-

Cucumis sativa 

Utvunnet från: Gurkans frön som finns inne i gurkan.
Ursprung: Chile
Färg: Klar till ljust gul.
Doft: En djup grön gurkdoft. Lite tuttifrutti, lite sött bubbelgum, väldigt intesivt gurkig doft!
Gurkoljan använd med några droppar på en rengjord fuktigt hud är en riktig fuktbomb. Ovanpå oljan kan man sedan massera in en annan lite tyngre och mer skyddande olja som Meadowfoam, Sheasmör, Camellia, Havre eller Vetegrodd.
Gurkoljan är en lätt och lite torr olja som anses stärka hudens fuktbalans, förbättra elasticitet, stärka cellförnyelsen i hudcellerna, minska ålderstecken och solskador.
Oljan kan användas ensam om du har en lite oljigare och fetare hud, den motverkar pormaskar och kan vara en bra olja som bas innan makeup. Känns den för torr så blandar du den med Argan, Solros eller Tistel.
Vi använder Gurkoljan som ett fuktserum under andra oljor och även våra ansikts- balsam. Vi blandar gärna den i våra ansiktsmasker för att få extra fukt.
Den anses även fungera som en återfuktande olja till torrt hår. Massera in några droppar på längderna på fuktigt hår.

 

Tamanuolja

Tamanu Serum, 30 ml    75:-

Calophyllum Inophyllum 

Utvunnet från: Frukten
Ursprung: Sydostasien
Färg: Mörkt grön.
Doft: En grön, kryddig klorofylldoft som sitter kvar en stund för att sen bara anas och försvinna.

Oljan är fantastisk till att behandla acne, acneärr, finnar och hud med pormaskar. Den förebyggde nya utbrott av acne genom att oljan är antibakteriell och försåg dermis/läderhudens kollagen, elastin och reticulin med fina fettsyror för att förhindra ful ärrbildning och mjuka upp gammal ärrvävnad.

Förr kallades oljan för Calophyllum och vi använde den till alla sorters acnehud, finnig hud, hud med

Idag vet vi att oljan är mycket fin till eksem, irriterad hud, blandhy, åldrad hud, inflammerad och irriterad hud.
Den har mycket intressanta fettsyror som gör den användbar till i princip alla hudproblem och hudtyper.
Oljan har en konsistens som först känns lite fet men oljan absorberas snabbt in i huden och lämnar ingen kladdig yta.
Tamanuoljan känns som en kär gammal vän med så fina egenskaper och verkningsområden som vi tycker fler borde lära känna.

 

Meadowfoamolja

Meadowfoam Serum, 30 ml     48:-

Limnanthes alba 

Utvunnet från: Fröet i den marktäckande fina lilla växten.
Ursprung: USA & Canada
Färg: Klar till mycket ljust gul färg.
Doft: Nästan ingen doft alls, kanske lite smörkoladoft.

Meadowfoam betyder Ängens skum och bara namnet är som magi. Oljan anses ha så bra och stabila fettsyror så att den kan hjälpa andra mer instabila oljor att hålla sig fräscha längre om man blandar dem tillsammans. Det här betyder att oljan ensamt i sig själv och på hud är väldigt stabil mot värme, ljus (solen) och bakterier samt tillsammans med andra är den en stabiliserande, konserverande och kvalitetsförlängande komponent. I produkten och på huden.

Oljans fettsyror och den höga andelen tocopherol (e-vitamin) gör den intressant för de flesta hudproblem. Oljan anses inte vara tilltäppande på porer, bilda pormaskar, förvärra acne och finnar utan snarare vara utjämnande på talgproduktionen i fet hud.

Meadowfoam är också fin till torr, åldrad, solskadad och pigmenterad hud. Vi har upplevt att huden snabbt får en mjukhet, spänts och fuktbindande effekt när man använder oljan som ensam olja eller som del i en produkt

Många säger att Meadowfoam är den ny Jojobaoljan fast bättre och vi håller med. Den är mjukare, krämigare och mer närande än Jojoban. Känns inte lika torr utan mer mättande utan att tynga huden och bli kladdig och oljig. En superolja helt enkelt med mycket bra skyddande egenskaper mot UV-ljus! Passar alla hudtyper och åldrar.

 

Pumpaolja

Pumpa Serum, 30 ml    50:-
Cucurbita maxima​
Utvunnet från: Pumpans frön
Ursprung:
Färg: Mörkt brun.
Doft: Intensiv djup pumpafrödoft som dock inte sitter kvar länge utan försvinner snabbt.

Vår kunskap och erfarenhet om oljan:​
Pumpafröolja är en riktigt intressant och användbar olja för alla med problem med pormaskar, finnar, större till mindre områden av acne och hud som lätt blir fet och glansig.
Pumpaolja har en fettsyresammansättning som gör att den verkar upplösande och uppmjukande på talgproppar, vita och svarta pormaskar och finnar i huden.
Använder man oljan vid rengöring och som ett serum vid dessa problem så kan man uppnå mycket bra resultat.

Oljan är mycket rik på vitaminer som a, b, d & e, proteiner och omega 3. Den mjukgör inte bara talgproppar utan även överhudens celler, verkar fuktbindande i detta lager och ger lyster till hud som är torr.
Pumpaolja kan läggas till som serum till hud som är torr, åldrad, har eksem, klåda, irritationer och så all hud med problem med pormaskar, finnar och acne.

Hur man kan använda oljan;
– Använd gärna Pumpaoljan som rengöring. Bara applicera olja på huden, fukta händerna och massera upp oljan ordentligt.
– Torka noga av oljan med en fuktig tvättlapp eller fuktade bomullsrondeller och spraya gärna Eucalyptus-, Lagerblad-, Geranium- eller    Cypresshydrolat på rondellerna och innan serumet masseras in.
– Ta gärna några droppar av vardera Pumpa, Nyponfrö och Tamanu och massera in på väl rengjord hud vid pormaskar, finnar och acne som serum på kvällen. Ta inte för mycket!!! Ta några droppar, massera in och fyll på med fler droppar om huden känns yttorr.
Vi tycker att oljan dessutom ger en fin, fräsch och varm ton till huden. Snyggt!

 

Växtsmör från Botany for all by Lena Losciale

Avokadosmör

Avocadosmör   15 ml    46:-
Persea gratissima           
Utvunnet från: Fruktköttet på avocadon.
Ursprung: Italien
Färg: Krämigt vit
Doft: Mycket mild och diskret doft
Vår kunskap och erfarenhet om Avocadosmör:
Avocadosmöret är det minst feta smöret, passar därför till hud som kan vara lite blandad, oljig och tendens till att få pormaskar och finnar. Ger en fukteffekt djupt ner i huden precis som avocadooljan, ger ett mycket bra skydd vid sol, kyla, vind och tuffare väder utan att kännas tung. Perfekt för dig som behöver ett bättre skydd men inte gillar när det är för tungt och fett. Även den blandade och oljiga/feta huden behöver ofta ett bättre stabilare skydd höst och vinter och då passar Avocadosmöret perfekt.

 

Olivsmör

Olivsmör        15 ml   46:-
Olea europa               
Utvunnet från: Oliver (samt några procent tillsatt sheasmör för fast men krämig konsistens)
Ursprung: Kreta &
Färg: Ljust gulgrön färg.
Doft: Mycket mild doft av oliv.
Vår kunskap och erfarenhet om Olivsmör:
Olivsmöret känns väldigt krämigt, mjukt och lättarbetat trots att det är fetare och tyngre än Avocado. Smöret är lätt att blanda med eteriska oljor och mineralpigment. Alla som känner sig yttorra, torra, röda, inflammerade, strama och väderkänsliga borde unna sig att prova Olivsmör. Så lite kan göra och ge så mycket. Vid kvällsvård så ta ytterst lite och arbeta in över hals och ansikte, fyll på om huden behöver mer efter en stund, droppa gärna i en droppe eterisk olja. Smöret ger ett mycket gott skydd mot solstrålar, har gott om antioxidanter i sig och har en mycket god hållbarhet.

 

Sheasmör

Sheasmör             5 ml     26:-
Butyrospermum parkii       15 ml    70:-
Utvunnet från: Kärnan i frukten. Oraffinerad.
Ursprung: Västra Afrika
Färg: Vitt
Doft: Smörig doft, mjuk och mild men klart smörig.
Vår kunskap och erfarenhet om Sheasmör:​
Det här är ett mycket fett och stabilt smör som håller länge. Smöret är riktigt segt och trögt och passar suveränt som läppbalsam. Man måste värma och/eller arbeta upp smöret ordentligt i handen eller på en kakelplatta innan man kan applicera den. Som makeupbas så kan man antingen jobba med smör och färger i handflatan eller på en kakelplatta. Jobba in ”smörfoundation” lugnt och långsamt. Lätta fingrar.
Smöret är väldigt rik på vårdande fettsyror och phytosteroler (växtens egna hormonliknande ämnen) som smörjer, skyddar, ”lappar & lagar” den torraste huden. Smöret är inte aktivt utan verkar lugnande på allt inflammerat och torrt. Smöret ger extra skydd mot uttorkning, mot solstrålar, mjukar upp ärr och lindrar vid klåda.

 

Hydrolat från Botany for all by Lena Losciale

Apelsinblomshydrolat

Apelsinblomshydrolat 100 ml    90:-

Citrus aurantium flores & aqua

Apelsinblomshydrolaten doftar nästan precis som Neroli, den eteriska oljan, citrusaktig, frisk lite söt doft med mycket fruktigt grönt i. Har i mångt och mycket liknande egenskaper som rosen. Fin till känslig och lite allergisk hud, röd och hettande hud. Den är mycket bra till fet, oren, finnig hud och acne. Verkar renande och sammandragande på oljig, fet hud med pormaskar. Hydrolaten har en upplyftande effekt på sinnet och hjärnan, några droppar eterisk olja av Rosmarin och Petitgrain, typ 4 av varje,  i hydrolaten och du har ett riktigt härligt och bra koncentrationsspray! BrainSpray!

Citronhydrolat

Citronhydrolat  100 ml  80:-
Citrus limonum & aqua

Destillerade citronskal från handplockade citroner av vår vän och kollega i Portugal. Citronhydrolaten har en mycket mild, frisk och lätt citrondoft. Bra som rengöring & ansiktsvatten till fet och oren hy. Spraya i hårbotten  som lätt blir fet eller får mjäl. Ett uppfriskande spray när det är varmt och svettigt, men inte innan solning.
Hjälper till att öka blodcirkulationen så hydrolaten passar att spraya benen med innan man smörjer in med en cellulitprodukt eller vid åderbrock och ytliga blodkärl. Underbar som bas till en parfym eller rumsdoft med eteriska oljor som antingen förstärker citruskänslan eller med blommiga söta dofter som behöver en frisk fräsch bakgrundston.

Cypresshydrolat

Cypresshydrolat  100 ml        85:-
Cypressus sempervirens & aqua

Cypresshydrolaten har en frisk grönt träig doft och verkar sammandragande och uppstramande på huden. Cypressen är lugnande och avslappnande och fungerar mycket bra vid rengöring av fet och oren hy, tilltäppta porer, svettningar, irriterad och känslig hud och röda kinder. Denna underbara hydrolat har kommit att ersätta vår Hamameliss (trollhassel) hydrolat och delar samma läkande och lugnande egenskaper.   Sägs kunna bygga upp och stärka hudvävnader vid långvarig användning.

 

Eukalyptushydrolat / Eucalyptushydrolat

Eucalyptushydrolat  100 ml     85:-     
Eucalyptus Globulus & aqua

Vår Eucalyptushydrolat är även den destillerad av handplockade blad och kvistar från vår kära kollega i Portugal. Träden som de plockar från ligger nära ett naturskyddsområde.
Eucalyptusolja är märkvärdigt uppfriskande och syresättande och hydrolaten likaså! Den verkar renande och sammandragande på fet och oren hy samt uppiggande på ‘trött’ hy utan att vara aggressiv. Lämplig både vid finnig, blandhy och torr hy. Eucalyptus är även känd för sin antiseptiska verkan och är som bekant väldigt populär i många olika sorters produkter. Denna hydrolat har en sval doft med ett örtigt avslut.  SweetSpray!Bort med sockersvängingar och humörssvängningar!!! Ta några droppar eterisk olja av Geranium, Eucalyptus Globulus och Ylang Ylang, gör ett spray och spraya det runt och på dig när du känner sig sockersugen. Sötsuget kan minska, prova att dricka ett glas vatten samtidigt så kan det försvinna helt. Ofarligt!

Frankincensehydrolat

Frankincensehydrolat  100 ml  75:- 
Boswellia carteri & aqua

En varm träig doft med kännbara noter från kåda och rökelse. Doften är en kopia av den eteriska oljan men mycket mildare. Detta är en hydrolat som i många fall har lika stort användningsområde som Lavendel- & RockRosehydrolaten. Passar alla hudtyper, ung till åldrad, torr till fet, slät till linjerad, känslig till robust.
Mjukar upp torr och grov hud, minskar klåda och rodnad, svalkar, lindrar och minskar alla former av obehag och besvär i och på huden.
Kan användas som gurgelvatten, vilket alla våra hydrolater kan, vid torrhet och inflammation i mun och svalg.
En stark favorit till Aromaspray om man gillar träiga, torra och lite kryddiga dofter.
Sägs rena rum och atmosfär samt göra det lättare att meditera och skapa inre lugn.

 

Lagerbladshydrolat

Lagerbladshydrolat  100 ml      85:-     
Laurus nobilis & aqua

Ännu en fin hydrolat odlad och plockad i Portugal av vår vä. Familjens egna Lagerbladsträd är det som plockas och destilleras till oss och det är enligt mig en fantastisk hydrolat med en alldeles säregen doft och karaktär.
Doften är mycket speciell och fin, en kraftig fyllig, grön, nästan lite ”klorofyllig” doft med en kryddig doftslinga som pulserar i bakgrunden. Lagerbladshydrolatens främsta effekt är densamma som den eteriska oljan – suverän till alla lymfatiska problem och konstitutioner. Bra vid svullnad, vätskeansamling, vid sår och dålig sårläkning, vid infektioner som acne och finnar. Är underbar efter all typ av rakning, sammandragande och avsvällande på huden. Vi brukar spraya rätt in i munnen när vi känner att vi börjar få ont i halsen. Funkar riktigt bra, smakar gott och känns fräscht.

Lavendelhydrolat

Lavendelhydrolat  100 ml       75:-
Lavandula angustifolia & aqua

Denna fina lilla växtängel har en underbart rik, fyllig och örtig lavendeldoft med en mjuk honung och mandelslinga i bakgrunden. Det som gäller för blomman och den eteriska oljan gäller för hydrolaten. Passar till allt och alla, hela tiden utan tanke på överkonsumtion. Svalkar och lugnar vid solskador, brännskador, eksem, rodnad och hetta. Läker och helar på alla nivåer, lugnar och lindrar både hud och psyke. Hela tiden.

Har en ganska lustig och härlig dofteffekt när man gör parfym och rumsdoft av den. Den utvecklar en lite kryddig kokosdoft efter ett tag, självklart med en tydlig doft av lavendel, men ändå, mycket kokos och honung. Sött, mjukt och intressant. Superhäftig att trycka i några droppar eterisk olja av pepparmint i lavendelhydrolaten. Luktar mintgodis! Gott utan socker….Perfekt svalkande spray när det är varmt och efter solning.

 

Rosenblomshydrolat

Rosenblomshydrolat  100 ml      80:-
Rosa damascena & aqua
Rosenblomshydrolaten doftar underbart med en söt, grön, blommig och klassiskt ”rosig” arom. Hydrolaten har effekter som verkar fuktgivande, sammandragande på hudens alla skikt, svalkande, lugnande och är bra vid röd/het/blossande hud. Hud som har blivit skadad av sol, kemikalier, allergier, eksem, ärr osv. Kan användas som ansiktsvatten, som kompress, i masker osv. Rosenblom, använd den ofta och regelbundet så kan ytliga blodkärl lugna ner sig. Blanda gärna med Cypresshydrolaten som stärker kärlväggar, bra att spraya ben med vener och blodkärl som stör och ger obehag. Kärlek är rosen bra på, bra att veta om du vill blanda en ”LoveScent”. Vacker kärlek till dig själv först, sen till andra. Så gör vi!

 

Rasullera, Fransk grön och gul lera för hudvård och andra livsnödvändiga ting.

Fransk Grön Lera / French Green Clay   200 gr      68:-
Argilla virens
En grön lera i pulverform. Innehåller vårdande mineraler som är mycket bra till kombinationshy, hud med pormaskar, finnar och acne.
Blanda i olika baser till rengöring, ansiktsmask med mera. Lera i masker är bra och vårdande men leran får inte torka och bli stel för då ”stjäl” den fukt och fett från huden. För att leran ska kunna verka positivt på huden så behöver den hållas fuktig och mjuk, då är den både sammandragande, rengörande, uppstramande samtidigt som den ger fukt och hjälper andra ämnen ner i huden. Har hur lång hållbarhet som helst så länge du förvarar leran torrt.
Ansiktsmask/Kroppsmask:
Blanda lera med vatten och växtolja, rör ihop till en krämig konsistens och applicera på väl rengjort ansikte/kropp. Håll masken fuktig och låt den sitta 5-10 minuter, skölj av med svalt vatten.
Som rengöring:
Ta lite lerpulver i ena handflatan, tillsätt lite vatten och massera ihop i händerna, tvätta och skölj av noga. Ta lite olja under vid torr hud.
Som peeling:
Ta lite växtolja, t.ex. solros, i handflatan och tillsätt lite lerpulver. Blanda ihop olja och lerpulver, peela huden försiktig. Tvätta av med ljummet vatten och en tvättlapp ordentligt, avsluta med en bomullsrondell med hydrolat och torka bort all peeling.

Fransk Gul Lera / French Yellow Clay                   150 gr     68:-
Argilla flava    
En gul lera i pulverform. Gul lera passar hy som är torr, inflammerad, känslig, kombination av torr och oren,  lättirriterad och reaktionsbenägen hud. Lägg ansiktsmask  2-4 ggr i veckan de första månaderna för att få djupare verkan på huden.
Blanda i olika baser till rengöring, ansiktsmask med mera. Lera i masker är bra och vårdande men leran inte får torka och bli stel för då ”stjäl” den fukt och fett från huden. För att leran ska kunna verka positivt på huden så behöver den hållas fuktig och mjuk, då är den både sammandragande, rengörande, uppstramande samtidigt som den ger fukt och hjälper andra ämnen ner i huden. Har hur lång hållbarhet som helst så länge du förvarar leran torrt.
Ansiktsmask/Kroppsmask:
Blanda lera med vatten och växtolja, rör ihop till en krämig konsistens och applicera på väl rengjort ansikte/kropp. Håll masken fuktig och låt den sitta 5-10 minuter, skölj av med svalt vatten.
Som rengöring:
Ta lite lerpulver i ena handflatan, tillsätt lite vatten och massera ihop i händerna, tvätta och skölj av noga. Ta lite olja under vid torr hud.
Som peeling:
Ta lite växtolja, t.ex. solros, i handflatan och tillsätt lite lerpulver. Blanda ihop olja och lerpulver, peela huden försiktig. Tvätta av med ljummet vatten och en tvättlapp ordentligt, avsluta med en bomullsrondell med hydrolat och torka bort all peeling.

Rasullera / Red Morrocan clay                    200 gr    62:-
Rhassoul lava
Ordet Rasul kommer från det Arabiska ordet (gasshala) vilket betyder ”tvätt”.
Rasulleran tas och produceras från Atlasbergen i Marocko, norra Afrika, vilket är den enda plats man så här långt hittat Rasulleran på. Det är en gammal lera som legat begravd djupt ner i Atlasbergen i miljontals år innan den grävs fram för att se dagens ljus.
Den har använts & andvänds som tvål, shampoo och balsam för hud och hår i över 1400 år. Den rengör mycket milt och skonsamt till alla hudtyper och hår. Rasulleran tar bort smuts och fett på djupet och samtidig som den är närande för hud och hår.
Blanda lite rasul med vatten i handflatan och massera upp till en krämig konsistens. Applicera över hela ansiktet och massera runt med djupa rörelser, skölj av med ljummet vatten. Vid torr hy kan du stryka på en tunn film med vegetabilisk olja, solros/tistel,  innan rengöringen för att inte förlora någon fukt eller skyddande fett.

 

Örter & kryddor från Botany for all by Lena Losciale

Lavendel  50 gr       45:-
Lavandula angusifolia
Dosering: 2-4 nypor torkade blommor, 2-3 dl kokande vatten, låt dra 10-15 min.

Kropp: Lavendel kanske gör sig bäst som omslag och till utvärtes bruk men kan vara fin och mycket smakrik som en liten komponent i te, kakor, efterrätter, vid rökning av kött och fisk. Invärtes ger den hjälp till magproblem, lugnar gaser i magen. Den är milt vätskedrivande, bra vid huvudvärk och illamående. En liten påse i örngottet ger skön sömn åt liten som stor, en lavendelpåse i handväskan blir som ett litet doftande underverk.

Hud: Som ångbad, kroppsbad, omslag, kompresser är lavendel en av världens finaste och kärleksfulla lilla ”healer”. Lavendel läker och lindrar snabbt vid brännskador, röd och het hud, vid feber, inflammationer, klåda, torrhet och vid skadad hud. Bada ett lavendelbad och känn all stress, alla spänningar, all oro bara smälta och rinna iväg.

Rockrose   50 gr    38:-       
Cistus ladanifer 
Dosering: 2-4 nypor torkade toppblad och kvistar till 2-3 dl kokande vatten, låt dra 10-15 min. Du kan brygga 3 gånger på samma laddning.

Kropp: Runt Medelhavet, där denna buske växer, så dricker man RockRosete för att hålla fästingar borta! Teet sägs också vara 3 gånger så hälsosam än grönt te!  Gott smakar det också, fruktigt och blommigt med en liten bitter och stram eftersmak. Det här teet är mycket uppskattat för sina antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, för att motverka candida och sockersvängningar. Teet dricker man även för att skydda sig mot influensa och virus samt för att stärka och stödja immunförsvaret utan att stressa det.
Hud: Som ångbad, kroppsbad, omslag, kompresser är RockRose effektiv till åldrad, solskadad och torr hud. Även den känsliga, röda och inflammerade huden ska känna att örten lugnar och läker på ett behagligt sätt. Örten, hydrolaten och den eteriska oljan har använts länge för sina fantastiska egenskaper för att hålla huden smidig, elastisk och vital vid åldrandet i huden.

 

Nässla   50 gr      35:-
Urtica dioica, Urtica urens
Dosering: 2-4 nypor hel torkad nässla, 2-3 dl kokande vatten, låt dra 10-15 min.

Kropp: Även nässla är en milt verkande ört.  Nässla som te ger bra hjälp till att smörja hela kroppens hormonsystem, alla kroppens körtlar – lever, njurar, mjälte, sköldkörtel, binjurar osv. Nässel-te som dricks klunkvis under dagen hjälper kroppen att utsöndra urinsyra och slagg, gärna tillsammans med maskros. Urinsyra i kroppen gör oss trötta, griniga, stela, ömma och sura.

Hud: Som ångbad, kroppsbad, omslag, kompresser är nässla en fin ört för stora porer, pormaskar, finnar, acne och överdriven talgproduktion. Tillsammans med maskros, rosmarin eller salvia kan man med regelbundna ångbad och/eller ansiktsomslag ge huden en djuprengörande kur. Nässla verkar ”avgiftande och renande” via hudens porer, driver ut vätska, mjukgör huden, lugnar varm och irriterad hud.

 

Oregano   50 gr          40:-
Origanum vulgare
Dosering: 2-4 nypor torkade blad, 2-3 dl kokande vatten, låt dra 10-15 min.

Kropp: Lite lustigt att en av våra vanligaste kryddor har fina effekter som nästan ingen känner till. Invärtes som te, i mat, sallader osv. är oregano fin till magproblem, orolig tarm, hjälper när man ätit tung och fet mat, verkar utdrivande på mask och parasiter i kroppen, blodsockerreglerande, motverkar mindre kul bakterier och virus i framförallt mage & tarm. Bra som te vid influensa, förkylning, feber osv.

Hud: Som ångbad, kroppsbad, omslag, kompresser är oregano verksam vid hudsvamp, fotsvamp, bakterier i huden, vid muskelvärk, vårtor, herpes, svinkoppor osv. Helt enkelt en superkurerande krydda för hela kroppen och inte bara att ha på pizzan!

 

Rosmarin     75 gr         50:-
Rosmarinus officinalis
Dosering: 2-4 nypor torkade blad, 2-3 dl kokande vatten, låt dra 10-15 min.

Kropp: Drick te på rosmarin, laga mat med rosmarin i grytor, soppor, salladsdressingar, på kött och fisk, i alla vegetariska rätter & du får en av världens bästa antioxidanter och maghjälpare. Rosmarin kallas för Europas Ginko Biloba – att dricka te på rosmarin ökar kroppens cirkulation i de finaste blodkärlen och gör att kroppen lever och huvudet inte blir trött och trögt. Hjälper matspjälkningen, verkar gynnsamt på nedsatt cirkulation, stelhet och surhet i kroppen. Rosmarin lyfter sinnet och hjälper minnet!

Hud: Som ångbad, kroppsbad, omslag, kompresser är rosmarin den finaste på att milt med effektivt öka cirkulationen, rena huden, ge de yttersta hudlagren liv och cirkulation. Rosmarin är en krydda som kan hjälpa huden att behålla  liv och lyster. Jag rekommenderar dig att ta ett rosmarinbad, gärna med lavendel, och låter växternas behagliga doft omsluta dig.

Vital Boosters från Botany for all by Lena Losciale

Ren näring för kropp & hud. Vi använder våra Vital Boosters varje dag, se till att göra det du också,
din hud & din kropp kommer tacka dig!

 

Probiotika
 Pro- & Prebiotika 125 gr         160:-

Lactobacillus acidophillus & bifidobacterium + Prebiotica

Dosering: ½ – 1 krm till barn, 1 krm till vuxna. Kan tas direkt i munnen.

1 kryddmått av vår Pro- & Prebiotika innehåller 3.2 billioner cfu (kolonibildande enheter) Lactobacillus Acidophilus och Bifidobacterium plus Prebiotica som matar Acidophillus & Bifidobakterierna och hjälper dem att föröka sig i tarmen.
Dessa vänliga bakterier, som klär tunntarmens sköra hinna, hjälper till att minska effekten av patogena mikroorganismer, bakterier, infektioner, stress i magen och tarm. Bra vid magproblem, halsbränna, lös i magen, hård i magen, när man äter starka mediciner, vid nedsatt immunförsvar, bra vid akne, eksem, hudinflammationer, svamp, klåda osv. Många obehag och problem i huden och kroppen startar i tarmen. Vår Pro- & Prebiotika stärker, stödjer och bygger upp tarmens friska och hälsosamma bakteriekulturer. Kan tas varje dag under långa tider för att inte säga hela livet om tarmens hälsa lätt hamnar ur jämvikt.
Självklart uppmuntrar vi att du även äter dig till en frisk tarm och kropp. Mjölksyrade grön-saker, honung och ekologisk yoghurt gynnar probiotikakulturen i tarmen. Fibrer, bönor, frukt,  kålsorter och gryn är utmärkta prebiotikakulturer. Historiskt så har människan fått i sig probiotikabakterier från jord, ”smuts” och mat.

 

MSM
MSM  250 gr                150:-

Organiskt svavel från tall & gran, methyl sulphonyl methane

Dosering: ½ tsk till 1 msk per dag invärtes, gärna i juice,

Svavel bidrar till lindring och läkning vid hudproblem, astma, värk, ledproblem, allergier, migrän, trötthet osv. Hjälper reparationen av kroppens alla vävnader som hud, bindväv, leder, muskler, senor och ligament. Minskar inflammationer, försurning och smärta i kroppens vävnader. MSM kan användas utvärtes i bad, ansiktsvatten, krämer, ansiktsmasker osv. Har där en inflammationshämmande och läkande effekt på skadad och irriterad hud.
Bra vid acne, eksem, rosacea, svamp och infektioner både in- och utvärtes.

 

Nässelpulver
Ekologiskt Nässelpulver  250 gr        90:-

Urtica dioica/Urtica urens

Dosering: ½ till 1 tsk per dag i juice, yoghurt eller vatten.

Vitamin- & mineralboosta kroppen! Nässla är det mest kompletta och snabbverkande vitamin, mineral, klorofyll, antioxidantmedlet som finns. Hjälper vid trötthet, kronisk stress, nedsatt immunförsvar, dåliga värden osv. Gjort på hela nässlan som torkats och sedan finmalts i mjölkvarn. Alla kan äta nässla för sitt välbefinnande.
Kan inte jämföras med nässelte, bättre än alger, billigare än spirulina.

 

Nyponpulver
Ekologiskt Nyponpulver  1/2 kg          140:-

Rosa canina fructus

Dosering: ½ till 1 tsk per dag i juice, yoghurt eller vatten. Kan blandas i musli, kakor, bröd osv.

Öka orken, smörj alla leder, ge muskler och hud en bra chans till återhämtning och uppbyggnad., minska svullnad och smärta.

Vi äter nyponpulver varje dag, älskar effekten eftersom vi håller igång ganska bra.
Vårt helnyponpulver smörjer kroppens alla vävnader, verkar stärkande på hud, bindväv, leder, ligament, ger kollagenet i huden näring och energi, kan lindra vid onda och stela leder, mycket rik på antioxidanter och näringsämnen.

Alla kan/ska äta nyponpulver för att öka sitt välbefinnande.

 

pH-kalk
 pH-kalk  1/2 kg           140:-

Kalciumkarbonat & magnesiumkarbonat

Dosering: ½ till 1 msk eller mer per dag i ljummet vatten.

Kalk är bra vid försurning, stela leder, hudbesvär, ont i huvudet, reumatism, om man ofta är sjuk, vid risk för benskörhet, trötthet, stelhet, värk, dåligt/surt humör osv. Sur i kroppen , sur i sinnet!

Kalken lugnar och återställer pH-värdet i kroppens vätskor vid stress, dålig mat och dryck, medicinering, stillasittande liv, ofta sjuk. Kalket gör vattnet i kroppens friskt och hjälper på så sätt kroppens celler i sin ut- och intransport av ämnen. Ta kalket på kvällen för att få en lugnande och kramplösande effekt av magnesiumkarbonaten.